Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Γαρίδες με μανιταρια του δάσους και αφρό αστακού


Υλικά για 4 άτομα:
8τεμ γαρίδες μεγέθους 2 ή 3 ανάλογα με ποιες μας αρέσουν.
150γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια του δάσους( σέπες ,κανθαρέλες, τρομπέτες)
αν δεν έχουμε την δυνατότητα να βρούμε τέτοιου είδους μανιτάρια, μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ ωραίο συνδυασμό από ( πλευρωτους,πόρτο μπέλο και μερικά αποξηραμένα όπως τα πορτσίνι,αφού πρώτα τα βάλουμε σε ζεστό νερό να μαλακώσουν) αν κάνουμε τον δεύτερο συνδυασμό θα αυξήσουμε την ποσότητα κατά 100γρ.
30γρ.κρεμμυδάκι στιφάδο ψιλοκομμένο
2γρ.σκόρδο ψιλοκομμένο
φρέσκο θυμάρι
φρέσκο δεντρολίβανο
σχοινόπρασο,μαϊντανό και μυρώνια ψιλοκομμένα
90γρ.ελαιόλαδο.
100ml σάλτσα αστακού
Υλικά για τον αφρό αστακού:
100ml σάλτσα αστακού
80ml κρέμα γάλακτος
30ml κονιάκ
2 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα μανιτάρια,τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ,το βάζουμε να ζεσταθεί με το ελαιόλαδο,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το θυμάρι,το δεντρολίβανο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά.Όταν αυτά είναι σχεδόν έτοιμα και καλά σοταρισμένα, προσθέτουμε την σάλτσα αστακού και τα αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσουν.Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις γαρίδες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει,τέλος τις προσθέτουμε στα μανιτάρια,η σάλτσα είναι έτοιμη.
Αφρός αστακού
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε την σάλτσα αστακού,την κρέμα και το κονιάκ έως ότου γλασάρουν καλά.Προσθέτουμε στο τέλος τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να λιώσουν,προσέχουμε να μην κολλήσουν και να διαλυθούν καλά.Ρίχνουμε το μείγμα σε σιφόν με δύο αμπούλες.Τη διατηρούμε σε θερμοκρασία 65 βαθμούς Κελσίου,έτοιμη για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου