Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Σαλάτα με φέτα,ελιές και πορτοκάλι τουρσί.



ΥΛΙΚΑ:

Για 4 άτομα,


4 πορτοκάλια
90ml ξύδι από λευκό κρασί ή βαλσάμικο με μέλι(μου αρέσει πολύ περισσότερο)
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάλογα με τι ξύδι θα επιλέξουμε
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά κομμένη ζουλιέν
90ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
180γρ φέτα κομμένη σε μικρά καρέ
φρέσκια ρίγανη αν έχουμε την δυνατότητα να βρούμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρόκα και λίγο σπανάκι
αλάτι και φρεσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι.
Εκτός από φέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί.
 Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια,αφαιρούμε τις άσπρες ίνες και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες όσο ποιο λεπτές μπορούμε,αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος λίγο βαθύ.
Βράζουμε το ξύδι και την ζάχαρη για 2-3 λεπτά,προσθέτουμε  την πιπεριά και στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις φέτες πορτοκαλιού.Τις σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα πορτοκάλια σε ένα άλλο βαθύ σκεύος μέσα στο οποίο προσθέτουμε ,το ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι,τη ρίγανη ,το μαϊντανό ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις φέτες από τα πορτοκάλια,τις ελιές την ρόκα ,το σπανάκι και τέλος την φέτα,περιχύνουμε  με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμο.

.

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου