Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μαριναρισμένες ελιές.

Υλικά:
500γρ ελιές
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια μαντζουράνα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο ποσότητα ικανή να σκεπάζει τις ελιές
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με το ξύσμα το πιπέρι και το ελαιόλαδο,βάζουμε στο μείγμα αυτό τις ελιές  και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 με 3 ημέρες.Διατηρούμε στο ψυγείο.Όταν μειώνετε η ποσότητα από το ελαιόλαδο συμπληρώνουμε έτσι ώστε οι ελιές να είναι πάντα μέσα στο λάδι.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε μαζί με μικρά παξιμαδάκια αρωματισμένα με γλυκάνισο, προσοχή( να μην έχουν γλυκιά γεύση) και ψητό μανούρι ,μέσα στο λάδι της μαρινάδας.














3 σχόλια: