Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Κέικ με καρότο και γιαούρτι


 Υλικά :
250 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
5 αυγά
λίγη βανίλια
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
90 γρ αμύγδαλα ή φουντουκιά καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
160 γρ καρότο τριμμένο
100 γρ γιαούρτι
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου . Προσθέτουμε το καρότο και το γιαούρτι , ανακατεύουμε καλά , ρίχνουμε και το γιαούρτι , τους ξηρούς καρπούς και τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ , τη βανίλια , το γαρύφαλλο και τη κανέλα . Προσθέτουμε τα υλικά σε στρογγυλή φόρμα ή σε μικρά φορμάκια μιας χρήσης για το φούρνο .Ψήνουμε για 35 -45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου