Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σαλάτα με μίνι πατάτες και κίτρινα ντοματίνια

Υλικά :
600 γρ μίνι πατάτες
250 γρ φασολάκια πράσινα ή αλμύρα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ ντοματίνια κίτρινα
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ζάχαρη μαύρη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες με την φλούδα σε άφθονο νερό με λίγο αλάτι χοντρό .
(έχουμε πλύνει πολύ καλά τις πατατουλες ).Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν ,τις κόβουμε στην μέση και αν θέλουμε τις σοτάρουμε να ροδίσουν αρκετά ,τις προτιμώ καλύτερα με αυτό τον τρόπο ,  έχουν καλύτερη όψη μέσα στην σαλάτα μας . Σε μια άλλη κατσαρόλα με καυτό νερό θα βράσουμε τα φασολάκια μέχρι  να μαλακώσουν, αν χρησιμοποιήσουμε αλμύρα απλά θα την ζεματίσουμε για 4-5 λεπτά . Τα βάζουμε να κρυώσουν σε νερό με παγάκια . Σε ένα ταψί βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα , τους ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , την μαύρη ζάχαρη ,το θυμάρι και το ελαιόλαδο τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά . Τέλος αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας το ελαιόλαδο και είναι έτοιμη η σαλάτα μας . Μπορούμε να την σερβίρουμε και ζέστη σαν γαρνιτούρα σε ψάρι σχάρας ή φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου