Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Γρανίτα απο κόκκινο γκρέιπφρουτ

Υλικά:
 350 ml Φρέσκος χυμός γκρέιπφρουτ
150 ml κρασί μοσχάτο
110 γρ ζάχαρη
125 ml νερό
Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό , όταν πάρει μια καλή βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι για 4 λεπτά ακόμα . Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει . Αναμειγνύουμε το χυμό , το κρασί και το κρύο σιρόπι σε ένα ρηχό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες , όταν το μείγμα αρχίσει να παγώνει στις άκρες , το σπάμε με ένα πιρούνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη , επαναλαμβάνουμε κάθε 30 λεπτά μέχρι να παγώσει η γρανίτα και αποκτήσει τραγανή σκληρή υφή .
Γρανίτα μπορούμε να κάνουμε με όλα τα εσπεριδοειδή , εγώ προτιμώ το γκρέιπφρουτ και το γλυκολέμονο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου