Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Cheesecake με φράουλες

Υλικά :
Για την βάση:
100 γρ μπισκότα digestive θρυμματισμένα
50 γρ Βιτάμ ή βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για την κρέμα :
350 γρ ανθότυρο ή τυρί Φιλαδέλφεια
30 γρ μαύρη ζάχαρη
80 γρ μέλι
120 γρ γιαούρτι
χυμό και ξύσμα από 1 λαϊμ
15 γρ ζελατίνες (3 φύλλα)
3 ασπράδια αυγών
250 γρ φράουλες
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο ,βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει , διαμέτρου 20 εκ και ύψους 4 εκ και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια .Ψήνουμε στο φούρνο για 10-13 λεπτά , αφήνουμε να κρυώσει .

Κρέμα : Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε σε μια μικρή ποσότητα από ζεστό νερό . Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προς το τελος ριχνουμε το χυμό λαιμ . Ανακατεύουμε καλά το τυρί , τη ζάχαρη και το μέλι . Προσθέτουμε το γιαούρτι και ξύσμα λαιμ . Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας ανακατεύοντας γρήγορα και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά . Γεμίζουμε την φόρμα με το μείγμα ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο . Όταν παγώσει καλύπτουμε με τις φράουλες .
Μια ενδιαφέρον πρόταση είναι να χρησιμοποιήσουμε αντι για μπισκότα τραγανές νιφάδες δημητριακών ελαφρά θρυμματισμένες ,δεν χρειάζεται να ψηθούν στο φούρνο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρια του μαρτίνι . Οπως και τις φράουλες μπορούμε να τις βράσουμε με ζάχαρη βανίλια και ρούμι , να τις αφήσουμε να κρυώσουν και να τις στρώσουμε πάνω στην κρέμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου