Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κρύα σούπα πεπόνι !

Για ένα πεπόνι θα χρειαστούμε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό , ξύσμα από ένα γλυκολέμονο ή λαΐμ τρία με τέσσερα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα . Καθαρίζουμε το πεπόνι αφαιρούμε τους σπόρους , βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι , το λαΐμ και λίγο αλάτι , αφού το πολτοποιήσουμε το περνάμε από λεπτή σήτα . Διατηρούμε στο ψυγείο για μια ημέρα , όταν σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο .
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με τσιπς από προσούτο Πάρμας ή με μια μούς από λευκά τυριά , όπως ανθότυρο μαζί με  ξυνομηζύθρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου