Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σαλάτα με σαλικόρνια και καπνιστό χέλι.

Η σαλικόρνια είναι ένα φυτό με λίγο αλμυρή ,πικάντικη γεύση , καθώς προτιμά να φυτρώνει σε αλατούχα εδάφη ,οπότε καλό είναι να μην προσθέτουμε αλάτι καθώς την μαγειρεύουμε ,είναι αρκετό αυτό που ήδη έχει για να είναι γευστική . Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε την σαλικόρνια να ζεματιστή για 4-5 λεπτά (στο χρόνο αυτό είναι τραγανή ) αν θέλουμε την βράζουμε περισσότερο . Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε ντοματίνια κίτρινα κομμένα στα τέσσερα  λίγο σκόρδο , κρεμμύδι φρέσκο , πιπεριά κόκκινη , όλα αυτά ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν το άρωμα τους και τέλος προσθέτουμε την σαλικόρνια αφού την έχουμε στραγγίσει καλά από το νερό που την βράσαμε έτσι ώστε να σοταριστεί και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Συνοδεύει απολαυστικά το καπνιστό χέλι αλλά και φρέσκα ψάρια στην σχάρα ή σοτέ . Σερβίρετε το ίδιο ωραία σαν ζεστή και σαν κρύα σαλάτα .

2 σχόλια:

  1. Μια φωτογραφία της Nimfi, θα μας βοηθούσε στην αναγνωρίσή της, άμα πέσουμε απάνω της, αν κι' έχω μια αίσθηση ότι την ξέρω την σαλικόρνια.
    Πολύ καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή