Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

"Cuppuccino" γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένο με τρούφα

Υλικά:
500gr γλυκιά κολοκύθα ξεφλουδυσμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
 2 τεμ μέτρια καρότα καθαρισμένα κομμένα σε καρέ
2τεμ μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο ή 60 ml βούτυρο γάλακτος για το σοτάρισμα της κολοκύθας και των λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
ζωμό κότας ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε νερό για το βράσιμο των λαχανικών .
200 ml φρέσκο γάλα για να κάνουμε αφρόγαλα που θα αρωματίσουμε με 4-5 σταγόνες από λάδι τρούφας , ή 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε μια ελαφριά άγλυκη σαντιγί ,αρωματισμένη με λάδι τρούφας .
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα βράζουμε με το ζωμό ή με νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά . Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε μια σούπα βελουτέ . Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά αφρόγαλα από πάνω και είναι έτοιμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου