Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Μινεστρόνε με πέστο ρόκας

ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο ή 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα καρέ
1 μεγάλη πατάτα κομμένη καρέ
1 φλιτζάνι του εσπρέσο λευκά , ψιλά φασόλια καλά βρασμένα σε νερό
4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα από λάχανο λευκό ή κόκκινο κομμένα ζουλιέν
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες καρέ
3-4 αποξηραμένες ντομάτες
100 γρ σπαγγέτι κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πέστο ρόκας:
1 ματσάκι ρόκα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
1 1/2 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε την ντομάτα ,τα φασόλια αλάτι ,πιπέρι και νερό ή ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά , τα 5-7 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τα ζυμαρικά . Για το πέστο βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να γίνουν πολτός . Ρίχνουμε το πέστο στην κατσαρόλα ή 1/2 κουταλάκι σε κάθε πιάτο που σερβίρουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου