Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σούπα κουνουπίδι με κάρυ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ κουνουπίδι χωρίς το κοτσάνι
2 -3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 lt γάλα φρέσκο
250 γρ κρέμα γάλακτος , μπορούμε να αντικαταστήσουμε με γάλα καρύδας , είναι εξαίσιο
150 γρ νερό
αλάτι ,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι  , λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κουνουπίδι με το βούτυρο προσθέτουμε τα αρωματικά , όλα τα υγρά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει . Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ να γίνει λείο και ομοιογενές .Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε φρεσκοψημμένα κρουτόν με λιωμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου