Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κεφτεδάκια ψαριού με λιαστές ντομάτες και κάππαρη.

ΥΛΙΚΑ:
650 γρ φιλέτο ψαριού, πέρκα ή μπακαλιάρος χωρίς το δέρμα,1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο ή 2 φρέσκα επίσης ψιλοκομμένα, ¼ ματσάκι μαϊντανό, ¼ ματσάκι άνηθο, 3-4 κλωνάρια μυρώνια  όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, 2 ασπράδια, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή γαλέτα. Αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
300 γρ ντοματίνια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 7 λιαστές ντομάτες,1 κουταλιά κάππαρη ψιλή, 4 ελιές πράσινες, ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σταφίδες μαύρες, φρέσκος βασιλικός ή φρέσκια ρίγανη, ½ σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε το φιλέτο του ψαριού προσέχουμε να μη έχει πολλά υγρά αν το ψάρι είναι κατεψυγμένο. Τρίβουμε το ψωμί και το αναμειγνύουμε με το ψάρι και όλα τα άλλα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αν είναι ρευστό προσθέτουμε λίγη γαλέτα. Αφήνουμε στο ψυγείο - σκεπασμένο με μεμβράνη - για μισή ώρα να σφίξει το μίγμα και  μετά πλάθουμε κεφτεδάκια, πανάρουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για την σάλτσα: Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες αν είναι πολύ ξερές τις βάζουμε να μαλακώσουν σε καυτό νερό τις στραγγίζουμε και μετά τις ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές, ξεπλένουμε την κάππαρη καλά να μην είναι αλμυρή. Σοτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο βασιλικό ή ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου