Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Χορτόπιτα με άγρια αρωματικά χόρτα και παστό Μάνης

Η χορτόπιτα αυτή δεν έχει σχέση με τις κλασσικές  χορτόπιτες ,δεν γίνετε με φύλλο αλλά με χυλό, είναι μυρωδάτη και αν την φτιάξουμε λεπτή και την αφήσουμε να ξεροψηθεί είναι ακόμα καλύτερη .
ΥΛΙΚΑ:
Για την γέμιση
1 1/2 κιλό χόρτα , τα οποία μπορεί να είναι , καυκαλήθρες , μυρώνια , τζοχιά , άγρια ραδίκια , άγρια ρόκα , παπαρούνες , μάραθο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο με τα χέρια
250 γρ παστό χοιρινό Μάνης κομμένο σε μικρά καρέ
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατι , με μέτρο εξαρτάται  από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί όπως και το χοιρινό , εγώ δεν  βάζω σχεδόν ποτέ. Για το χυλό
1 lt νερό , 1 φλυτζανι ελαιόλαδο , 1 κιλο  αλέυρι κίτρινο απο σιτάρι
λίγη γαλέτα
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα χόρτα , τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε λιγο σε σουρωτήρι να στεγνώσουν , ψιλοκόβουμε και τα άλλα αρωματικά και τα ανακατέυουμε όλα μαζί με το τυρί,  το παστό χοιρινό και το ελαιόλαδο . Φτιάχνουμε το χυλό , το αναμυγνείουμε με τα υπόλοιπα υλικά , λαδώνουμε ενα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε να ψηθεί καλά .Κόβουμε την πίτα αφού κρυώσει αρκετά για να μην διαλυθεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου