Η σαλικόρνια είναι ένα φυτό με λίγο αλμυρή ,πικάντικη γεύση , καθώς προτιμά να φυτρώνει σε αλατούχα εδάφη ,οπότε καλό είναι να μην προσθέτουμε αλάτι καθώς την μαγειρεύουμε ,είναι αρκετό αυτό που ήδη έχει για να είναι γευστική . Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε την σαλικόρνια να ζεματιστή για 4-5 λεπτά (στο χρόνο αυτό είναι τραγανή ) αν θέλουμε την βράζουμε περισσότερο . Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε ντοματίνια κίτρινα κομμένα στα τέσσερα λίγο σκόρδο , κρεμμύδι φρέσκο , πιπεριά κόκκινη , όλα αυτά ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν το άρωμα τους και τέλος προσθέτουμε την σαλικόρνια αφού την έχουμε στραγγίσει καλά από το νερό που την βράσαμε έτσι ώστε να σοταριστεί και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Συνοδεύει απολαυστικά το καπνιστό χέλι αλλά και φρέσκα ψάρια στην σχάρα ή σοτέ . Σερβίρετε το ίδιο ωραία σαν ζεστή και σαν κρύα σαλάτα .
Μην φοβηθείς τη μαγειρική απλά ασχολήσου τί έχουμε περισσότερο εμείς οι επαγγελματίες μάγειρες από κάποιον που πειραματίζεται στην δική του κουζίνα, τίποτε άλλο εκτός από τις βασικές γνώσεις που όταν τις εξελίσσουμε γινόμαστε πιο έμπειροι. Γιατί το φαγητό ενός εστιατορίου μπορεί να είναι gourmet και όχι το φαγητό στο σπίτι μας; Τί κάνει την διαφορά; Όλοι λαχταρούμε να έχουμε στο τραπέζι μας μια ωραία σαλάτα ένα αχνιστό μυρωδάτο φαγητό. Μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Σας προκαλώ...