Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Ντιπ ημίλιαστης ντομάτας και βασιλικού

Υλικά:
10 τεμ ημίλιαστης ντομάτας
60 γρ ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
12 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τις ντομάτες από το βαζάκι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το πολύ λάδι (το λάδι αυτό δεν το πετάμε)*.Εάν έχουμε ξερή λιαστή ντομάτα ,την αφήνουμε να μουλιάσει σε ζεστό νερό για 30 λεπτά και μετά την χρησιμοποιούμε . Ρίχνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο ,τις ελιές και την πάστα , τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε είτε λίγο ζεστό νερό είτε λίγο ελαιόλαδο . Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού (καλό θα ήταν να τα κόψουμε πολύ λεπτά με το μαχαίρι μας , χωρίς να τα ταλαιπωρησουμε πολύ και πικρίσουν ) . Αν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κάπαρη και σκόρδο .
*Το λάδι από τις ημίλιαστες ντομάτες είναι ωραίο σε πατάτες φούρνου και σε ψητά λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου