Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Γλυκόξινος πουρές απο λεμονία.

Υλικά:
Φλούδα και χυμό από 6 λεμονιά
170γρ νερό
110γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεματάμε  τέσσερις φορές τις φλούδες των λεμονιών,πάντα σε καθαρό βραστό νερό ,ώστε να ξεπικρίσουν και έπειτα τις βάζουμε να βράσουν μαζί με το χυμό λεμονιού,το νερό και την ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει το σιρόπι να δένει. Κατόπιν, περνάμε από μπλέντερ εώς ότου να γίνουν πουρές αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Ιδανικό για ψάρι ψητό ,σαλάτες,κρέατα στην σχάρα,εγώ το χρησιμοποιώ και σε βινεγκρέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου