Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Λαχανικά ψητά με ντίπ από γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά :
Επιλέγουμε κολοκυθάκια μικρά , μελιτζάνες φλάσκες, πιπεριές και τα τρία χρώματα μανιτάρια πλερώτους ή πόρτο μπέλο , ντομάτες , κρεμμύδια ξερά ,όλα αυτά κομμένα σε φέτες ή σε μεγάλα μπαστούνια .Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αν τα ψήσουμε στην σχάρα,αν τα ψήσουμε κανονικά στο φούρνο προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο καθώς και μαύρες ελιές και ψιλή κάπαρη αφού πρώτα την έχουμε ξεπλύνει καλά να μην είναι αλμυρή . Μερικές φορές προσθέτω και καπνιστή πάπρικα . Όταν ψηθούν ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι , ρίγανη και ξύδι βαλσαμικο.
Για το ντιπ:
Γιαούρτι στραγγιστό , αλάτι , πιπέρι  , ελαιόλαδο , αγγούρι τριμμένο και στυμμένο  καλά , μουστάρδα dijon , δυόσμο ψιλοκομμένο και αν μας αρέσει λίγο ξύδι λευκό.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου