ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ (ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ
ΥΛΙΚΑ: (για ένα ταψί διαμέτρου 22cm )
(Για άλλου τύπου τάρτα διπλασιάζουμε τα υλικά )
120gr βούτυρο
αγελαδινό τύπου lurpak
50gr άχνη
ζάχαρη
1 βανιλίνη
15 gr
ασπράδια αυγού
200 gr
αλεύρι
γ.ο.χ κοσκινισμένο
2,5 gr
baking powder
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1500 gr
μήλα κόκκινα (ακαθάριστα)
170 gr
ζάχαρη κρυσταλλική
130 gr
βούτυρο αγελαδινό τύπου lurpak
χυμό από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να
αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα ασπράδια να ενωθούν καλά και τέλος το αλεύρι μαζί με
την βανιλίνη και τοbaking
powder.Όταν
ξεκολλάει από τα τοιχώματα, αφαιρούμε την ζύμη από το μίξερ και την τυλίγουμε
σε μεμβράνη. Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά. Ανοίγουμε
φύλλο πάχους 2 mm
(χρησιμοποιούμε πάντα λαδόχαρτο για το άνοιγμα, πάνω και κάτω από την ζύμη).
Μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το φύλλο το κρατάμε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Απλώνουμε την ζάχαρη στο ταψί
τοποθετούμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους σε όλο το ταψί
και απλώνουμε τα μήλα κυκλικά αφού πρώτα τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου