ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ (ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ

ΥΛΙΚΑ: (για ένα ταψί διαμέτρου 22cm )
(Για άλλου τύπου τάρτα διπλασιάζουμε τα υλικά )
120
gr βούτυρο αγελαδινό τύπου lurpak
50
gr άχνη ζάχαρη
1 βανιλίνη
15
gr ασπράδια αυγού
200
gr αλεύρι γ.ο.χ  κοσκινισμένο
2,5
gr baking powder

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1500
gr μήλα κόκκινα (ακαθάριστα)
170
gr ζάχαρη κρυσταλλική
130
gr βούτυρο αγελαδινό τύπου lurpak
χυμό από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα ασπράδια να ενωθούν καλά και τέλος το αλεύρι μαζί με την βανιλίνη και το
baking powder.Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, αφαιρούμε την ζύμη από το μίξερ και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 mm (χρησιμοποιούμε πάντα λαδόχαρτο για το άνοιγμα, πάνω και κάτω από την ζύμη). Μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το φύλλο το κρατάμε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Απλώνουμε την ζάχαρη στο ταψί τοποθετούμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους σε όλο το ταψί και απλώνουμε τα μήλα κυκλικά αφού πρώτα τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι.

  Τοποθετούμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Όταν τα μήλα είναι έτοιμα  τα κρατάμε στην άκρη και τοποθετούμε από πάνω το φύλλο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 40 λεπτά περίπου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις